Praktijk Op Nummer 1

Ik begeleid volwassenen en kinderen bij het ontdekken van zichzelf via (psycho-)therapie en coaching met de informatie van het ontspannen of gespannen lichaam als basis.

Je lichaam vertelt je hoe het met je gaat. De uitdrukkingen ‘er pijn in je buik van hebben’, ‘slappe benen hebben’, ‘een hoofdpijndossier’ en ‘hartenpijn hebben’ zijn niet voor niets ontstaan. Wat vertellen deze signalen jou?

In Praktijk Op Nummer 1 onderzoeken we hoe jij en jouw lichaam (weer) op nummer 1 komen, naast en met stress, hooggevoeligheid, trauma’s of verdrietige omstandigheden.

Therapie en coaching

Ik onderzoek samen met je wat jouw lijf vertelt. We starten met een kennismakingsgesprek. Samen vinden we wat jij nodig hebt, via psychotherapie en/of coaching, ademhalingsoefeningen, massagebehandelingen, lichaamsoefeningen en/of balanstraining. Wanneer je ontspant en meer aanwezig kunt zijn in je lichaam, kun je weer (meer) energie en vitaliteit ervaren.

Praktijk Op Nummer 1 staat voor onderzoek en nieuwsgierigheid naar wat jou tegenhoudt om te ontspannen. Door daar met betrokkenheid naar kijken, geeft veel informatie over wie jij bent.

De basis

Jouw lijf. Jouw lichaam. In de ontwikkeling tot volwassene is het regelmatig nodig geweest om je aan te passen aan je omgeving, waarbij je bepaalde gevoelens en impulsen hebt moeten onderdrukken.

Dit bracht en brengt nog steeds spanning met zich mee, spanning die vaak nog in jouw lijf aanwezig is en die kan zorgen voor lichamelijke of psychische klachten. De spanning zorgt er bovendien voor dat je niet ten volle kunt beschikken over je energie.

Onderzoek

We onderzoeken dus samen wat jou helpt. Een onderzoek naar wat jou bezighoudt, zoals:

  • meer genieten van je dag
  • vaker kunnen ontspannen en de wens om vaker rust te ervaren
  • gevoel dat je ‘meer in je hebt’ maar je weet niet hoe je dit aanspreekt
  • je hebt iets meegemaakt waar je eigenlijk nooit over praat
  • het valt op dat je lichamelijke klachten hebt, die je niet kan duiden
  • je kunt gedachten en/of oordelen in je hoofd niet los laten
  • ‘ik voel me onzeker en ik wil me zeker voelen’
  • een onderzoek van je emoties
  • je hebt veel verantwoordelijkheden en wilt hierin meer rust vinden

Informatie over mijn werkwijze en de tarieven:

Wil je via mail, whatsapp of telefoon contact, dat kan:

Meer weten van mij en mijn werk? Dat snap ik! Het is persoonlijk werk om naar je zelf te kijken en dan is het belangrijk dat je dat ergens doet waar dat kan voor jou. Wees welkom om een keer langs te komen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of bekijk mijn website eens:

ZO Zwijndrecht maakte een informatiefilmpje, waarin ik vertel wat ik doe: 
Informatie over mijn praktijk in het Paramedisch Centrum in Zwijndrecht,
Via verschillende manieren kun je geïnspireerd worden: lezen, luisteren…

Praktijk Op Nummer 1 vind je op 7 minuten loopafstand van NS Station Zwijndrecht, busstation Zwijndrecht. Verder is de locatie goed te bereiken vanuit Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht (Zwijndrechtse brug), Alblasserdam (A15) en Ridderkerk & Rotterdam (A16).

BewarenBewaren

BewarenBewaren