Jouw Jaar

Een uitnodiging om eens stil te staan bij jezelf om terug te kijken op 2021 en te onderzoeken wat jij wil in 2022!

Wat gaat het nieuwe jaar jou brengen? Wat zijn je wensen? Je ideeën?

Genieten van de stilte en leegte

De energie van de stille tijd in december en januari ondersteunt je om naar binnen te keren. Zo kun je echt komen tot verdieping en contact en ruimte voor je wensen. Je dromen die je deze nachten hebt…grote kans dat ze een boodschap voor je hebben die iets zegt over het komende jaar.

Het is dus een soort retraite, gewoon thuis. Twaalf dagen reflecteren en schrijven: zo kom je echt tot jezelf. De vragen gaan over het afgelopen en het komende jaar. Neem de balans op, trek conclusies en maak plannen.

Wat het is? Het zijn 12 dagen om stil te staan bij jou!

Van kerst tot 6 januari. Gewoon zelf, thuis, online en offline.

Met anderen tegelijk op Facebook, vooral zelf stilstaan bij jezelf.

Wist je dat de 12 dagen vanaf Kerst bijzondere dagen zijn? Het zijn dagen waarop je in rust terug kan kijken naar het jaar dat achter je ligt en naar het volgende jaar. Niet werkend, met inspanning, maar zien en ontmoeten wat je ervaart. Ik vind het inspirerend dat je echt bewust tijd neemt om te voelen wat belangrijk voor je is. Het kost niet veel tijd en het levert je wat moois op voor jezelf.

Tijdens de 12 dagen deel ik elke dag berichten in een besloten Facebookgroep: met vragen en inspiratie. Jij schrijft 12 dagen voor jezelf op wat je droomde en leest inspirerende boeken en artikelen.

Dus… Als het nieuwe jaar begint, heb je bewust stil gestaan bij jezelf én heb je een mooi eigen boekje of schrift met dat wat voor jou belangrijk is en wat je in het nieuwe jaar zou willen en kunnen bereiken! Doe je mee? 

Idee achter project ‘Jouw Jaar’.

Ik ben geïnspireerd door de 12 Heilige Dagen. Deze dagen waarop je in rust terug kan kijken naar het jaar dat achter je ligt en naar het volgende jaar. Inspirerend dus dat je echt bewust tijd neemt om te voelen wat belangrijk voor je is. Het kost niet veel tijd, maar het levert je wel wat moois op.

Kijk je uit naar 2022? Ben je spiritueel? Nuchter? Op zoek? Wat geloof jij? Ben je alles tegelijk? Of weet je het niet? Alles kan! Vanuit alle richtingen is het duidelijk: de twaalf nachten tussen kerst en 6 januari helpen je met focussen op het volgende jaar. Via deze link vind je een overzicht dat ik maak en blijf updaten met alle informatie, die ik lees en vind over de 12 Heilige Nachten.

Waarom schrijf je je dromen op?

De dromen die je droomt tijdens de 12 Heilige Nachten hebben een speciale betekenis. Ik schrijf hier ook meer over op de pagina over de verschillende betekenissen van de 12 Heilige Nachten.

Veel wordt geschreven over de dagen waarin ons gevoel en de materiële wereld zo dicht bij elkaar liggen. Het is dus bij uitstek een tijd om stil te worden en naar binnen te keren. 21 december is de winterzonnewende: fijn om stil te staan bij het feit dat het licht weer terugkeert. Daarna, tussen Kerst en Driekoningen, volgt een periode van stilte en bezinning. Het is onverstandig om allerlei dingen tussen Kerst en Nieuwjaar te plannen omdat blijkt dat van al die voornemens weinig of niets terechtkomt. In deze tijd rust je in het niet-weten.’

Doe je mee?

Klik op ‘lid worden’ bij de Facebookgroep Jouw Jaar via deze link

Zoek een mooi schrift, boekje of map voor jezelf met een fijne pen. En misschien wel stiften of potloden. Hiermee kun je alles vastleggen wat je gaat voelen, dromen en ervaren!

Vragen? Neem contact op met mij via mail of de telefoon