Jouw Jaar

Een uitnodiging om eens stil te staan bij jezelf om terug te kijken op 2019 en te onderzoeken wat jij wil in 2020!

Wat gaat het nieuwe jaar jou brengen? Wat zijn je wensen? Je ideeën?

Wat het is? Het zijn 12 dagen om stil te staan bij jou!

Wist je dat de 12 dagen vanaf Kerst bijzondere dagen zijn? Het zijn dagen waarop je in rust terug kan kijken naar het jaar dat achter je ligt en naar het volgende jaar. Niet werkend, met inspanning, maar zien en ontmoeten wat je ervaart. Ik vind het inspirerend dat je echt bewust tijd neemt om te voelen wat belangrijk voor je is. Het kost niet veel tijd en het levert je wat moois op voor jezelf.

‘Jouw Jaar’ is een uitnodiging die bestaat uit:

Jij schrijft 12 dagen voor jezelf op wat je droomde en leest inspirerende boeken en artikelen

Dus… Als het nieuwe jaar begint, heb je bewust stil gestaan bij jezelf én heb je een mooi eigen boekje of schrift met dat wat voor jou belangrijk is en wat je in het nieuwe jaar zou willen en kunnen bereiken! Doe je mee? 

Idee achter project ‘Jouw Jaar’.

Ik ben geïnspireerd door de 12 Heilige Dagen. Deze dagen waarop je in rust terug kan kijken naar het jaar dat achter je ligt en naar het volgende jaar. Inspirerend dus dat je echt bewust tijd neemt om te voelen wat belangrijk voor je is. Het kost niet veel tijd, maar het levert je wel wat moois op.

Kijk je uit naar 2020? Ben je spiritueel? Nuchter? Op zoek? Wat geloof jij? Ben je alles tegelijk? Of weet je het niet? Alles kan! Vanuit alle richtingen is het duidelijk: de twaalf nachten tussen kerst en 6 januari helpen je met focussen op het volgende jaar. Via deze link vind je een overzicht dat ik maak en blijf updaten met alle informatie, die ik lees en vind over de 12 Heilige Nachten.

Waarom schrijf je je dromen op?

De dromen die je droomt tijdens de 12 Heilige Nachten hebben een speciale betekenis. Ik schrijf hier ook meer over op de pagina over de verschillende betekenissen van de 12 Heilige Nachten.

Veel wordt geschreven over de dagen waarin ons gevoel en de materiële wereld zo dicht bij elkaar liggen. Het is dus bij uitstek een tijd om stil te worden en naar binnen te keren. 21 december is de winterzonnewende: fijn om stil te staan bij het feit dat het licht weer terugkeert. Daarna, tussen Kerst en Driekoningen, volgt een periode van stilte en bezinning. Het is onverstandig om allerlei dingen tussen Kerst en Nieuwjaar te plannen omdat blijkt dat van al die voornemens weinig of niets terechtkomt. Het gaat in deze tijd om het ervaren van het autonome proces van het leven. In deze tijd ru
st je in het niet-weten.’

Het is dus een gunstige tijd om een zogenoemde ‘luisterend leven te leiden’. Innerlijk stil en ontvankelijk en nieuwsgierig naar wat deze tijd van de heilige nachten je te bieden heeft.

In de dromen in deze Heilige Nachten is de focus gericht op het nieuwe jaar. Er kan ons een blik gegund worden op de komende tijd. Soms wordt gezegd dat de dromen uit de eerste nacht je iets zegt over de komende maand januari, de tweede nacht over februari enz. Spannend toch! 🙂

aozchpxheo

Doe je mee?

Zoek een mooi schrift, boekje of map voor jezelf met een fijne pen. En misschien wel stiften of potloden. Hiermee kun je alles vastleggen wat je gaat voelen,  dromen en ervaren!