Mindfulness voor kinderen

Ik verzorg in Zwijndrecht lessen Mindfulness voor kinderen die naar de basisschool gaan. Door bewuste aandacht te oefenen, verbetert de concentratie en je geheugen. Dat geldt zeker ook voor kinderen.

locatie: Praktijk Anine Wink, Paramedisch centrum Zwijndrecht

Aandachtstraining helpt kinderen beter om te gaan met stress, prestatiedruk op school en sportclubs, angst, sombere gevoelens en piekeren. Ze herkennen het als ze onrustig, moe, verdrietig of boos zijn en leren dat emoties komen en gaan.

In de lessen leren de kinderen hoe ze beter met (pieker-)gedachten, gevoelens en prikkels kunnen omgaan.

Als een kind zijn of haar balans beter kan vinden:

  • kunnen ze zich beter concentreren
  • voelen ze eerder wat er in zichzelf gebeurt
  • hebben ze meer rust
  • vinden ze betere oplossingen voor problemen.

Optimisme, zelfvertrouwen en emotionele veerkracht nemen toe. De training leert kinderen weerbaarder te worden en open te staan voor anderen en zichzelf. Hierdoor ontstaat meer zelfvertrouwen.

Wat doen we?

We doen aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en waarnemingsspelletjes. Kinderen worden zich er spelenderwijs van bewust hoe hun aandacht werkt. Actieve en rustige oefeningen wisselen elkaar af. De kinderen leren vaardigheden die zij in het dagelijks leven, thuis en op school kunnen toepassen.

De Gedurende de training oefenen de kinderen thuis met een opdracht. Het is belangrijk dat de ‘aandachtspier’ iedere dag even getraind wordt. Ook een instrument leer je te bespelen door het te beoefenen.Voetballen leer je door mee te spelen. Hetzelfde geldt voor de aandachtstraining.

Elk kind vindt het fijn om beter tot rust te kunnen komen, beter te kunnen slapen en meer op zichzelf te kunnen vertrouwen. Alle kinderen zijn dus ook welkom!

Praktische informatieElise springt

De lessen worden gegeven aan groepen tot 8 kinderen. Dat kan op locatie of in mijn praktijk in Zwijndrecht.

Meer informatie? Vul hieronder de gegevens in, dan neem ik contact op.

I

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren