Een creatief dagboek

Creatief

De komende dagen kun je met Project Jouw Jaar stilstaan bij jezelf. Met een dagboek. Of schrift. Wil je eigenlijk niet schrijven, maar liever tekenen of kleuren?

Maak dan een art journal. Ik vond een interessant artikel online hoe je dat kunt doen: klik hier.

FLOW had een leuke tip: klik hier. Lees de site. Het magazine vat het ook even samen… mocht je (te) streng zijn voor jezelf:

  1. Haal een schetsboek met wat dikker papier in huis, een fijne pen, wat verf, een schaar, een lijmstift en een oud tijdschrift. Begin zonder na te denken.
  2. Je kunt ook voor een paar euro een oud boek kopen met een mooie kaft. Als je de pagina’s grondt met gesso (een soort primer), kun je er weer op schrijven, tekenen en plakken.
  3. Ervaring, kennis of een einddoel zijn niet nodig. Het kan niet fout gaan.
  4. Doe waar je zin in hebt. Als het je leuk lijkt om te scheuren, ga scheuren, als je verf wilt uitproberen, zet wat klodders op papier. En verspreid de verf dan eens met je vingers of een bankpas.
  5. Oordeel niet, maar ervaar.
  6. Het mag ‘lelijk’ worden. Het handige van een boek is dat je het dicht kunt doen, de druk van een schildersdoek is bijvoorbeeld groter. Je mag ook pagina’s dichtplakken, uitscheuren, verbranden en je hoeft al helemaal niks te delen.
  7. Denk nooit: ‘I lost it’. Bang zijn dat je ‘het’ kwijt bent, daar heeft elke creatieve geest weleens last van. Het komt weer.

Geef een reactie