Meditatie: de waterlelie

Een lichte meditatie die je ontspant. Je kunt deze meditatie vaker per dag doen.

Ga comfortabel zitten met een rechte rug. Voel bewust je schouder. Voel bewust je nek. Draai een paar keer je. hoofd een beetje naar links en een beetje naar rechts. Buig dan je hoofd naar voren en weer omhoog.

Voel bewust wat je doet. Word je bewust dat je een atlas. en een draaier hebt, de twee bovenste wervels die zo in elkaar zitten dat je hoofd eigenlijk alle kanten op kan. Je kan dus zowel ja knikken als nee schudden. De atlas is vernoemd naar de mythische Atlas die hemel en aarde op zijn schouders moest dragen. Zo zwaar kun. je je voelen alsof je het universum op je schouders torst.

Blijf met je hoofd zachtjes draaien en weest bewust dat deze oefening je verlichting geeft.

Ontspan je schouders. Trek ze eventjes helemaal op, tot aan je oren en laat ze dan zachtjes vallen. Of zakken. Doe dit nog twee keer.

Stel je nu voor dat je hoofd een waterlelie is, die dobbert op het water. Voel dat er schommelende bewegingen ontstaan: je hoofd zoekt een eigen zwaartepunt en stabiliteit. Laat die bewegingen toe en ga mee in de stroom. De lelie drijft en dobbert. Je hoofd volgt deze beweging.

Adem rustig en licht. Door je neus inademen, via je mond uitademen.

Voel het schommelen. Adem in en uit. Rustig dus. En licht.

Blijf dit herhalen.

Een paar minuten.

En als je even gedachten hebt, stel je dan de waterlelie weer voor.

Open erna rustig je ogen en voel je lijf.

Neem even de tijd:

Hoe is het met je. hoofd. Je schouders. Je nek. Je adem. Je rug. Wees benieuwd. Tot aan je tenen. Zonder oordeel. Neem alleen maar waar.

Muziek

Vind je het fijn om een muziekje te horen, luister dit album eens op Spotify: klik hier.

Geef een reactie