Luisteren naar jouw lijf

Regelmatig hoor je uitdrukkingen die te maken hebben met je lijf. We zijn ons met woorden wel bewust van de wijsheid van ons lijf maar luisteren… Dát doe we meestal wat minder. Ik heb een overzicht gemaakt met de uitdrukkingen, die ik regelmatig update: je vindt hem hier op mijn website.

Ons lijf. Ons lichaam. In onze ontwikkeling tot volwassene is het regelmatig nodig geweest om je aan te passen aan je omgeving, waarbij we bepaalde gevoelens en impulsen hebben moeten onderdrukken.

Dit bracht en brengt nog steeds spanning met zich mee, spanning die vaak nog in ons lijf aanwezig is en die kan zorgen voor lichamelijke of psychische klachten. De spanning zorgt er bovendien voor dat je niet ten volle kunt beschikken over je energie.

Ben je nieuwsgierig naar jouw lichaam? Kom dan eens luisteren! Misschien ook wel letterlijk, want tijdens mijn massages luister ik met een stethoscoop naar je darmen.

Geef een reactie