Gelukkig worden

We spreken veel over gelukkig worden, over wat een geluk we hebben. Maar wat is het nu eigenlijk? Gelukkig zijn? Wat moet je er voor doen? Wat moet je ervoor laten?

Cliché

Vorig jaar opende ik mijn coachpraktijk. Daarbij hoorde een ook een folder met informatie over wat ik doe. Ik schreef als een van mijn doelen dat ik er voor mensen ben, die gelukkig willen zijn. “Wat een cliché” kreeg ik daarop onder andere te horen. “Wat is nou eigenlijk gelukkig zijn?” En dat is precies waar het voor mij om gaat. Dat is dé vraag.

Wat maakt jou gelukkig? Wat is voor jou gelukkig zijn?

Inspiratie

Op internet vind je genoeg inspiratie over wat je gelukkig kan maken. Zo lees je tips van ‘Help je medemens’ en ‘Pak voldoende slaap’ tot aan ‘Schep regelmatig een luchtje’ en ‘Breng tijd door met familie en vrienden’.

Het klinkt dan zo simpel. Als ik genoeg slaap, dan word ik gelukkig. Ik merkte aan mezelf, dat als ik een nacht dan dus níet genoeg had geslapen, ik me zorgen ging maken over de nieuwe dag. ‘Nu heb ik niet genoeg geslapen, misschien heb ik niet voldoende energie voor alles wat de dag vraagt.’

Bloggen

Ik ben benieuwd wat jou gelukkig maakt. Daarover ga ik schrijven. Bloggen dus. En ik ga je vragen stellen. Leuk als je reageert. Wordt vervolgd dus.

Geef een reactie