Cijfers

Nu 2016 al even achter ons ligt, komen de eerste resultaten van het afgelopen jaar naar buiten. Zo las ik op Facebook dat in 2016 maar liefst 9.437.717 verkeersovertredingen zijn geconstateerd. Dit geldt voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden, fout parkeren en handheld bellen. Dat is ongeveer 1,5 miljoen meer dan een jaar eerder. Verder meldde stichting @Kijkonderzoek SKO dat de totale kijktijd in 2016 183 minuten per persoon per dag was. De top-25 meest bekeken programma’s in 2016 wordt aangevoerd door Eurovisie Songfestival Finale van 14 mei 2016 met 4.286.000 kijkers. Verder was het boek Judas van Astrid Holleeder het afgelopen jaar het bestverkochte boek in Nederland. Van de familiekroniek van de zus van crimineel Willem Holleeder werden 382.974 exemplaren verkocht, zegt @CPNB, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. De nummer 2 van de Top-100 is Harry Potter en het vervloekte kind van J.K. Rowling met 147.179 exemplaren.

Omdat ik hier @weekbladdebrug over de sociale media schrijf, zijn de cijfers rondom jullie sociale media gebruik natuurlijk ook interessant. Want waar zijn jullie lezers online eigenlijk het meest te vinden. De website Marketingfacts heeft de resultaten: het meest gebruikte sociale medium is WhatsApp, dat door 10,9 miljoen Nederlanders gebruikt wordt. Deze manier van communiceren wordt gevolgd door Facebook: 10,4 miljoen mensen gebruiken dit. Beide platformen zijn voor veel Nederlanders dagelijkse kost: maar liefst 7,8 respectievelijk 7,5 miljoen Nederlanders gebruiken dagelijks WhatsApp en Facebook. YouTube wordt door 1,7 miljoen Nederlanders elke dag gebruikt.

Wat een informatie. Wat een cijfers… Waarom geloven we toch zo enorm in cijfers? Ik las de tekst “Cijfers laten geen fractie zien van wat het leven zelf is, leven is veel te vertakt, verknoopt, verkruimeld, veel te rommelig, stralend en modderig voor een cijfer. Veel te onoverzienbaar.” Kunnen jullie het? Je leven een cijfer geven?

Geef een reactie