Durf te vragen

Wat doe jij als je een vraag hebt, die de mensen in je buurt niet kunnen beantwoorden? Loop je naar winkelcentrum Walburg? Of de Schoof? Bel je iemand op? Zoek je in weekblad de Brug bij de ‘bruggetjes’? Wat je kúnt doen, is het op sociale media vragen. Daar is zelfs een speciale hashtag (#) en zoekopdracht voor: #durftevragen. En ook als je geen vraagt hebt, maar wanneer je je verveelt, kun je hiermee je dag vullen. Je vindt met deze zoekopdracht mensen die van alles vragen.

Als ik tijdens het schrijven van deze column via Twitter zoek, vind ik vele vragen. Jose stelt Menzis de vraag waarom haar tandartsvergoeding zo laag is, Carline vraagt “Waar kan ik in #Tilburg videobanden laten digitaliseren of op dvd laten zetten?” en Angelique vraagt zich als twitterend af wat we van 2017 kunnen verwachten. Op twitter gebruiken mensen #durftevragen dus om vragen te stellen en die van anderen op te lossen. Het dagelijks bereik van #durftevragen ligt rond de 250.000 mensen. Dit idee is ooit begonnen door vragen uit sessies “in het echt” ook op twitter te stellen. Maar ook op Facebook gebruiken we en jullie de hashtag regelmatig om een vraag te stellen. Vandaag wordt gevraagd naar onze bloedgroep, ingrediënten voor een koolhydraatarm dieet en een moeder zoekt een stageplaats voor haar studerende zoon.

Lastig om deze vragen te bedenken? Een managementsite helpt met je met tips om zo concreet mogelijk te worden: “ten eerste is het allerbelangrijkste is dat je weet en voelt wat je wenst, daarnaast voldoende durf en lef om je wensen en verlangens direct en concreet te uiten en ook moet je de innerlijke overtuiging hebben dat jij ‘mag vragen’ wat je wilt.” Ik ben benieuwd wat jullie voor 2017 durven te vragen.

Ik wens jullie een mooie jaarwisseling!

Geef een reactie