Jouw Jaar

Dit jaar is volgens onze kalender bijna afgelopen. We zijn aan het terugkijken op 2016. De NOS op haar vroegere journaals @NOS “Voordat het NOS Journaal in een nieuw jasje wordt gestoken, nog even een terugblik op de afgelopen jaren” en lokaal vind je in Zwijndrecht “een terugblik en vooruitblik gemeenteraadsprogramma” van al veel eerder dit jaar. We houden er van of we vinden het niks, terugblikken, maar met het delen van de muziekkeuze voor de Top2000 van Radio 2 en met de kettingberichten op Facebook om 2017 nog mooier te maken dan 2016, doen we in ieder geval wel mee. Kijk jij terug op jouw jaar? De reden waarom terugblikken wel goed zou zijn, lijkt volgens de kenners op internet te zijn dat we ‘leren’. En leren doen we graag. Fouten willen we namelijk niet nog eens maken en successen willen we herhalen. Wel is het fijn om de mooie momenten en ervaringen uit het afgelopen jaar nog eens te herbeleven. Kijkend naar de foto’s in onze telefoon, Instagramaccount en Facebook-jaaroverzicht-filmpje. Maar waarom zouden terugkijken en zien wat niet fijn was? Ik stel voor dat we vooral ook open staan voor wat het nieuwe jaar gaat brengen. Ik nodig je daarom uit om mee te doen met het project ‘Jouw Jaar’. Een project waar je niet veel voor hoeft te doen. Waarvoor je gewoon thuis kunt blijven. Waarbij je vooral mag kijken naar het ‘nu’ en ook een beetje schrijft. Het levert je namelijk nu eens geen terugblik, maar een vooruitblik op. Luisterend naar je dromen. Kijk eens op mijn sociale media of website voor meer informatie. Voor nu wens ik je de komende tien dagen tot aan de kerst succes met het afronden van het jaar. Zoals de tekst van @LoesjeNL zegt: “Kerststress: Hé die kerstman zegt niet voor niets Ho Ho Ho.”

Geef een reactie