Random

Schrijf je volgende keer over… ? Zag je dat ik daarover twitterde? Leuk om jullie reacties op de column te horen en te weten wat jullie bezig houdt. Fijn om als input te hebben voor weer een nieuwe column. Soms gebruik ik jullie input en soms valt een onderwerp gewoon met de deur in huis. Of via de telefoon. Vorig week gebeurde dat laatste. Ik werd ‘random’ gebeld. Dat zei die meneer dan tegen mij. #Random… is dat een Nederlands woord? Google meldt mij dat het betekent: “lukraak” “toevallig” en “op goed geluk”. Dus ‘op goed geluk’ probeerde iemand mijn telefoonnummer om een advertentie te verkopen. En ‘toevallig’ kwam hij bij mij uit. Ik vroeg de meneer wat hij bedoelde met random, maar “daar ging het niet om” zei hij. Het gesprek stopte daar voor mij mee.

Als ondernemer, maar vast ook jullie thuis, gaat de telefoon regelmatig met een vriendelijke dame of heer die de meest geweldige aanbieding voor je heeft. Na de meneer met het ‘random’ bellen, belde ook @Essent mij. Voor de derde keer inmiddels na de zomervakantie. Ik legde de meneer dat vriendelijk uit, maar hij was niet in een goede bui: hij hing op. Leuk om dat via Twitter met @Essent te delen. Zij gaven aan dat ze iemand op kantoor ook hadden horen huilen. Ja, ik had een schuldgevoel. Daarna de tweets van @Essent doorgelezen en wat vond ik: ook het woord #random! Ik werd nieuwsgierig. Blijkbaar gebruiken ‘we’ het woord #random veel vaker in Nederland. Jullie twitteren deze zondag bijvoorbeeld ook regelmatig met dit Engelse woord. Youtuber Lotte: “reageer ff met wat random onderwerpen & ik maak d’r een random video over.” S ziet het tijdens de voetbalwedstrijd: “Elke keer dat een ajacied gaat liggen krijgt het een vrije trap. Dus gaan ze random liggen.” Een andere S heeft last: “Mijn telefoon liked random dingen terwijl ik scroll, sorry daarvoor.”

Ondertussen heb ik met Essent via een DM (een persoonlijk bericht) gecommuniceerd. De vraag was of ik ze, naast mijn naam, KVK-nummer, bedrijfsnaam, postcode en huisnummer, ook nog mijn telefoonnummer wilde doorgeven… Ik ben toen gestopt. Ze bellen toch #random. Ik bof blijkbaar en heb elke keer “geluk”.

Geef een reactie